Arad

Mint első számú partner a HURO/1101/189/2.4.1. “Rendszeres mammográfiás szűrés infrastruktúrájának fejlesztése Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Aradon” elnevezésű pályázatban, amely a “Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013” kereten belül zajlik, a Vasile Goldis Nyugati Egyetem új mammográf, digitális ultrahang készülék és archiváló rendszer beszerzését végzi.

A beszerzett felszerelések lehetővé teszik majd a magyar partnerekkel való szakmai együttműködést az emlőrák korai diagnosztikájának fejlesztéséért, mindhárom projektpartner rendelkezvén kölcsönös kommunikációs lehetőségekkel a pályázat keretében kiépített információs hálózat segítségével.

A pályázat és a céljainak mediatizálása érdekében, folyó év március 5-én nagyszabású rendezvény helyszíne volt Arad központja “Együtt határok nélkül az emlőrák ellen” címmel, melyen magyarországi partnereink is megtiszteltek aktív részvételükkel. A rendezvény keretén belül, az egészséges életmód fontosságát aláhúzván, kerékpártúrát szerveztünk, a pályázat jelkepeivel díszített melegítőkben és az esemény csúcspontjaként a mintegy 300 résztvevő egy rózsaszínű élőpajzsot alakított ki az emlőrák ellenes harc nemzetközi szimbólumával, ugyanilyen színű lufikat engedvén az égnek a rendezvény záró eseményeként.